وضعیت :
تاريخ عضويت : Jan 2008
محل سكونت : هندوستان نفرین شده!!!
تشکرها (از دیگران) : 509
تشکر شده 948 بار در 455 پست
فــایـده ســؤال و جــواب در قبــر چیـسـت؟(عذابهای جهنم)
فــایـده ســؤال و جــواب در قبــر چیـسـت؟
خدا میداند شخص مؤمن است یا كافر، نیكوكار است یا بدكار؛ پس سؤال و جواب برای چه؟!
سؤال و جواب در قبر ابتدای پیدا شدن نعمت است برای مؤمن؛ چقدر او كیف میكند و لذت میبرد وقتی كه دو ملك را با آن قیافه های زیبا و دلربا مشاهده میكند. و آن بوی گل و ریحان بهشتی را كه آنها همراه دارند استشمام مینماید، كه نامشان برای مؤمن بشیـــر و مبشــــر است.
دیگر آنكه خود سؤال و جواب برای مؤمن كیف دارد. بچهها را دیدهاید در مدرسه وقتی كه درسشان را خوب خوانده باشند كیف میكنند از آنها سؤال شود تا كمال خود را بروز بدهند، مؤمن هم میل دارد كه از پروردگارش بپرسند تا با كمال اطمینان به یگانگی پروردگار و رسالت محبوبش شهادت دهد.
هرقدر مؤمن از سؤال و جواب لذت میبرد و برای او نعمت و ابتدای آسایش است، برای شخص كافر هم ابتدای بدبختی و شكنجه است.
آمــدن مــلكها بـرای كافــر موحــش و ترسنــاك است. در روایات است كـه آنهـا هنگــام آمــدن صـــدای رعــد و بــرق میدهند، از چشمــانشــان آتــش میجهــد موهــای آنهــا روی زمیــن مــیكشــد، به یك منظــره ترسنــاكــی با میـت كافــر مــواجــه مـیشـونـد و نامشان برای كافــــر نكیـــــر و منكـــــر است.
كسی كه یك عمر با خدا كاری نداشته، خدایش را نمیشناخته،معلوم است چه برسرش میآید،وقتی كه از او درباره خدایش بپرسند. یك عمر خدایش پول بوده و شهرت، ریاست بوده، با خدای عالم كاری نداشته، تزلزلی در او پیدا میشود كه نمیتواند پاسخی بدهد.
بعضی از عهده جواب برمیآیند، اما در پاسخ سؤال از پیغمبر در میمانند و بعضی هم در سایر عقاید حَـقــــه، برخی هم از عهده جواب نسبت به عقاید برمیآیند، لیكن در پاسخ به اعمال در میمانند.
ســؤال و جـــواب قبـــر
از جمله چیزهایی كه بایستی به آن اعتقاد داشت و جزء ضروریات مذهب شیعه است، سوال منكــــــــر و نكیـــــــــــر در قبـــــــــــــر است. علامه مجلسی در جلد سوم « بحارالانوار » و كتاب « حق الیقیــــن » فرموده كه ســؤال و فشــار قبــر در بدن اصلی است و روح، به تمام یا بعضی از بدن برمیگردد (یعنی تا سینه یا كمر چناچه در بعضی از اخبار است) كه قدرت بر فهم خطاب سؤال و جواب را داشته باشد.
چیزی كه باید بدانیم آن است كه از چه چیز سؤال میشود؟ در قبر از عقاید و اعمال پرسیده میشود. به او میگویند خـدایت كه بود؟ پیغمبــرت كـه بـود؟ چـه دینـی داشـتـی؟ (این را از هر فردی، خواه مؤمن خواه كافر میپرسند، مگر از بچه های نابالغ و دیوانه ها و كم عقلها) اگر دارای عقیــــده حَـقــــــه باشد عقایدش را ذكر میكند و شهادت به وحدانیت پروردگار میدهد و رسالت خاتم الانبیاء(ص) و امامت ائمه هدی(ع) میدهد وگرنه زبانش گنـــــگ میشود، بعضی از ترس میگویند: « تو خدایی و گاه میگویند: مـــردم میگــفتنــــد محمد(ص) پیغمبر است، قرآن كتاب خداست...». یعنی از عهدهی جواب بر نمیآیند.
اگر توانست جواب دهد، دری از سمت بالا باز میگردد و تا چشم كار میكند به قبرش توسعـــــه میدهند، یعنی در عالم برزخ كه تا قیام قیامت طول میكشد او در گشایش و راحتی است(1) و به او میگویند بخواب مانند عروس(2) و اگر از عهده جواب برنیاید، دری از "جهنــــــــم برزخــــــی" بر وی باز میشود و نفخهای از نفخات دوزخ، قبرش را آتـش میزند.(3)
ـــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــــــ ـ
1- فاما ان كان من المقر بین فروح و ریحان و جنة نعیم (سوره واقعه / 87) و اما كان من المكذبین الضالین فنزل من حمیم (سوره واقعه / 93).
2- نم نومة العروس «اصول كافی»
3- این جملات تماماً از روایات استفاده شده و برای اختصار از ذكر اصل خودداری شد.
خدای مهربان
گفتم: خسته ام....
گفتی: لا تقنطوا من رحمة الله...از رحمت خدا ناامید نشوید(زمر/53)
گفتم:هیشکی نمی دونه تو دلم چی می گذره...
گفتی: ان الله بین المرء و قلبه...خدا حائل است میان انسان و قلبش(انفال/26)
گفتم: هیچ کسی رو ندارم...
گفتی: نحن اقرب الیه من حبل الورید...ما از رگ گردن به انسان نزدیکتریم(ق/16)
گفتم: ولی انگار اصلا منو فراموش کردی...
گفتی: فاذکرونی، اذکرکم...منو یاد کنید تا یاد شما باشم(بقره/152)
Bookmarks